Blog, Strana 8

Calcium D-glukarát: Detoxikácia a hormonálna rovnováha

Calcium D-glukarát je prírodná zlúčenina, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou vďaka svojim potenciálnym zdravotným prínosom. Táto látka sa prirodzene v...

Nosíte si obed v krabičke? Niekoľko praktických rád

Nosienie obedov v krabičke sa stáva stále populárnejším, často však aj nevyhnutným riešením pre ľudí, ktorí trávia celé dni v práci alebo na cestách. ...

Unavené hlasivky: Tipy na úľavu a navrátenie hlasu

Unavené hlasivky sú bežný problém, ktorý sa často objavuje u ľudí, ktorí hlas intenzívne používajú. Môže sa prejaviť chrapotom, stratou hlasu, bolesťo...

Čo robíme v BrainMarkete inak?

Brainmarket sa neustále vyvíja a prináša inovácie, ktoré reflektujú našu snahu o udržateľnosť, kvalitu a zákaznícku spokojnosť. Od začiatkov sme sa sn...

Zázvor: Prirodzená vzpruha tela, keď teploty klesajú

S príchodom chladnejšieho obdobia mnoho ľudí ocení mať zázvor vždy po ruke – či už ako základ na prípravu hrejivého domáceho čaju, alebo si ho rovno o...

Dračie ovocie alebo čo všetko môže pitahaya ponúknuť

Dračí ovocie, známe tiež pod anglickým názvom dragon fruit alebo ako pitahaya, prípadne ešte skrátene pitaya, pochádza z kaktusovitých rastlín rodu Hy...

Kúzlo škorice: Skvelá v kuchyni, prospešná pre zdravie

Škorica je aromatická kôra stromov z rodu Cinnamomum, ktorá sa po zbere suší, roluje do typických tyčiniek alebo sa rozomelie na prášok a následne vyu...

Selén a jeho význam pre správnu funkciu organizmu

S príchodom moderného výskumu sa stále viac ukazuje, aký dôležitý je selén pre ľudské zdravie. Tento stopový minerál, prítomný v ľudskom organizme vo ...

Tekvicová sezóna je tu: Ako dobre poznáte túto plodinu?

S príchodom jesene prichádza aj tekvicová sezóna, ktorá v kuchyniach a na trhoch prináša túto farebnú a výživnú plodinu. Tekvice sú skvelou surovinou,...

Pikantné jedlá: Pozitíva, negatíva a tajomstvá ich obľuby

Pikantné jedlá sú obľúbené po celom svete a pridávajú do nášho stravovania intenzívne chuťové zážitky. Avšak okrem vzrušenia pre chuťové poháriky prin...

Sedavé zamestnanie bez bolesti: Tipy na každý deň

Poznáte to – sedíte celý deň pri počítači, ponorení do práce, a zrazu si uvedomíte, že vás bolia chrbát a máte stuhnutý krk. Hodiny v jednej pozícii, ...

FOMO: Strach z premeškania v digitálnom veku

FOMO (Fear of Missing Out), čiže strach z premeškania, sa v posledných rokoch stáva fenoménom, ktorý výrazne ovplyvňuje náš každodenný život. Vďaka so...

Telo je fit, ale čo mozog? Ako ho precvičiť každý deň

Precvičovanie mozgu je rovnako dôležité ako fyzické cvičenie pre telo. Mozog je plastický orgán, čo znamená, že sa dokáže prispôsobovať novým výzvam ...

Vytvorili sme projekt zdravého stravovania pre deti.

Pretože sa chceme podieľať na rozvoji detí, navštívili sme 10 materských a základných škôl s programom o zdravom stravovaní. V rámci tohoto proje...

Vločky ako zdravý štart dňa: Ich prínosy a rozmanité druhy

Vločky sú už dlho považované za jednu z najzdravších a najvýživnejších potravín. Sú bohaté na vlákninu, minerály, vitamíny a ďalšie dôležité živiny, k...

Dračia krv: Staroveký elixír s modernou liečivou silou

Vo svete prírodných liečiv a doplnkov stravy vyniká Dračia krv ako látka, ktorá si získala pozornosť a úctu ako starovekých civilizácií, tak moderných...

Mikrokryštalický hydroxyapatit vápenatý: Kľúč pre zdravie kostí a zubov

Vápnik je jedným z najdôležitejších minerálov pre ľudský organizmus, hrá zásadnú úlohu pri udržaní zdravia kostí a zubov. Napriek tomu si mnoho ľudí n...

Mikroplasty: Skrytá hrozba pre životné prostredie a naše zdravie

Mikroplasty sú jedným z najzávažnejších ekologických problémov súčasnosti, ktorý postupne získava stále väčšiu pozornosť vedcov aj verejnosti. Tieto d...

Sprievodca svetom múky: Druhy, výroba a využitie

Múka je základnou surovinou, ktorú nájdeme takmer v každej kuchyni. Používa sa pri pečení, varení aj ako zahusťovadlo. Jej význam pre výživu ľudstva j...

Tipy, ako dosiahnuť maximálne sústredenie, výkon a motiváciu

K tomu, aby stál každý deň za to, je potrebné byť neustále motivovaný a koncentrovaný; jedine tak dokážete byť produktívny a zároveň prežívať váš živo...

Mitochondrie: Energetické centrály bunky a ich kľúčová úloha v tele

Mitochondrie sú často označované ako "energetické centrály bunky", ale toto populárne prirovnanie len povrchne zachytáva ich význam v ľudskom tele. Ti...

Bolesť chrbta: Neviditeľný nepriateľ s mnohými tvárami

Bolesti chrbta patria k najčastejším zdravotným ťažkostiam, ktoré postihujú ľudstvo naprieč vekovými skupinami, sociálnym postavením i geografickými l...

Keď telo bojuje samo so sebou: Autoimunitný zápal a návrat k zdraviu

Autoimunitné ochorenia zahŕňajú širokú škálu stavov, pri ktorých imunitný systém, ktorý má chrániť telo pred škodlivými votrelcami, ako sú baktérie a ...

Biely ocot ako čistiaci prostriedok: Efektívne aj ekologické upratovanie

Biely ocot, často označovaný ako destilovaný ocot, je číry roztok kyseliny octovej vo vode, zvyčajne s koncentráciou 4-10 % kyseliny octovej. Vyrába s...

HDL a LDL cholesterol: Prírodná optimalizácia a prečo sú obidva nevyhnutné

Cholesterol je tuková látka nevyhnutná pre rôzne telesné funkcie. Používa sa na tvorbu bunkových membrán, syntézu hormónov (ako sú estrogén a testoste...

Konzervanty v potravinách: Čo sa skrýva za dlhšou trvanlivosťou

Konzervanty sú látky, ktoré hrajú kľúčovú rolu pri predlžovaní trvanlivosti potravín tým, že bránia rastu mikroorganizmov, ako sú baktérie, kvasinky a...

Hovädzie orgány: Zabudnuté bohatstvo s vysokou nutričnou hodnotou

Hovädzie orgány, tiež známe ako vnútornosti, predstavujú výnimočný zdroj prospešných látok, ktoré sú kľúčové pre naše zdravie. Napriek tomu, že v mode...

Rastlinné a živočíšne tuky: Ako nájsť správnu rovnováhu v strave

Keď príde na tuky v strave, je dôležité porozumieť úlohe, ktorú hrajú rôzne druhy tukov - rastlinné a živočíšne. Obe tieto druhy tukov boli predmetom ...

Aktívne uhlie: Detoxikácia aj podpora trávenia

Aktívne uhlie, často nazývané aktivované uhlie, sa v posledných rokoch stalo populárnym doplnkom stravy. Tento čierny prášok, získavaný z prírodných s...

Ako neplytvať potravinami alebo zachráňte jedlo pred košom!

Plýtvanie potravinami je problémom, ktorý nielenže zaťažuje naše peňaženky, ale aj životné prostredie. Náprava však nie je neriešiteľná úloha. S troc...