Blog, Strana 14

Soľ a sodík. Aký medzi nimi rozdiel a tipy na zníženie sodíka v tele.

Soľ. Okrem nasýteného tuku snáď neexistuje živina, ktorá by bola podobne démonizovaná a zatracovaná. Dnes sa v SR odhaduje príjem soli okolo 14-1...

Chcete zlepšiť spánok a zdravie? Začnite pred spaním blokovať modré svetlo!

V poslednej dobe sa okuliare blokujúce modré svetlo stávajú čoraz populárnejšie. Blokujú tú časť svetla, ktorú sme obklopení viac, než je zdravé ...

Chlad ako esencia šťastia, zdravia i úspechu. O otužovaní s autorom knihy Chladová terapie Liborom Mattušem

Leto je minulosťou, Česko sa pomaly začína zahaľovať do svetrov a nepremokavých búnd. Biohackerom ale začínajú žatvy. Podľa mnohých je práve koni...

Glycín - aminokyselina pre budovanie svalov a zdravie mozgu

Dnes si povieme niečo o dôležitej aminokyseline, ktorá je nevyhnutná pre mnoho svalových, kognitívnych, metabolických funkcií a pomáha transporto...

Blúdivý nerv - nervus vagus. Čo všetko má na starosť?

Predstavte si, že je nedeľné popoludnie. Práve ste zjedli lahodné trojchodové menu a teraz sedíte na pohovke, aby ste si oddýchli a relaxovali. C...

B komplex: Prečo užívať? Ktorý vitamín B je pre vás najlepší?

Vitamín B nie je len jeden jediný vitamín, ale je to súbor niekoľkých vitamínov, ktoré súhrnne nazývame B Komplex. V článku sa dozviete čo všetko...

Naši otcovia mali takmer o 20% vyššiu hladinu test0sterónu! Ako zvýšiť test0sterón?

Podľa štúdií neustále klesá u čoraz mladšej populácie mužov, čo ovplyvňuje nielen kvalitu každodenného života, ale tiež sa negatívne prepisuje na...

Astaxanthin a jeho účinky

Premýšľali ste niekedy čo dáva morským živočíchom ako je losos alebo homár tak krásnu oranžovo-červenú farbu? Je to ASTAXANTHIN! Astaxanthin je p...

Ghí alebo prepustené maslo. Ako vybrať to najkvalitnejšie a prečo je vhodné na tepelnú úpravu.

Ghí alebo tzv. prepustené maslo, niekedy nazývané aj ako tekuté zlato, je už dlhé roky hojne využívaným tukom v kuchyniach celého sveta. Používal...

5 dôvodov, prečo je dôležité konzumovať dostatok vlákniny

Vláknina je živina, o ktorej mnohí z nás vedia, že je dôležitá. Aj napriek tomu je často podceňovanou súčasťou našej stravy a prejavom nedostatku...

Vplyv hluku na naše zdravie

Hluk má globálny vplyv na naše zdravie. Podľa WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) je hlukové znečistenie jednou z najväčších enviromentálnych ...

PCOS - syndróm polycystických vaječníkov

Možno už ste počuli o Syndróme polycystických vaječníkov, alebo takzvanom PCOS (z anglického Polycystic Ovary Syndrome). PCOS postihuje 1 z 10 žien na...

8 tipov ako ráno naštartovať mozog

Mozog je hlavnou riadiacou jednotkou nášho tela a ako taký má aj svoje cykly. Sami na sebe môžete pozorovať počas dňa dobu, kedy ste najproduktív...

6 tipov podľa čoho vybrať najlepšiu granolu

Granola by mala predstavovať zdravú súčasť raňajok. Avšak to, čo považujeme za zdravé raňajky - ako sú vločky, oriešky alebo ovocie, môžete na pu...

Zinok v organizme

Článek dostupný tiež v audioforme Zinok je po horčíku najdôležitejší minerál, pretože viac ako 200 enzymatických procesov je závislých práve od zin...

Orechové maslá

Orieškové maslá si získali priazeň ako u detí, tak dospelých. Kedysi boli maslá doménou predovšetkým v Spojených Štátoch, kde bolo arašidové masl...

Prečo nakupovať BIO potraviny?

Trh s BIO potravinami posledné roky len prekvitá. V dobe našich prababičiek boli všetky produkty v BIO kvalite. Žiaľ, dnes to nie je taká samozre...

6 dôvodov prečo užívať kreatín monohydrát a jeho dávkovanie

Kreatín má mnoho z nás spojený najskôr s posilňovaním. Na recepcii fitness centier väčšinou vidíte niekoľko značiek a foriem. Kreatín je používan...

Tuky a oleje. Najčastejšie mýty o tukoch. Ktoré tuky používať a prečo?

Tuky sú pre náš organizmus nenahraditeľnou súčasťou. Vďaka tukom môžeme prijímať a využiť vitamíny, ktoré sú rozpustné v tukoch - A, D, E a K. Ďa...

Úzkosť. Ako vzniká úzkosť a aké sú jej príznaky? Ako úzkosť prekonať!

Úzkosť je problém, o ktorý sa radšej s ostatnými nepodelíme. Hlavný dôvod je najskôr ten, že v spoločnosti je tento problém stále tabu. Tak sa mô...

Akné - príčiny, príznaky a tipy ako ho zvládnuť

Akné už dávno nie je iba problémom tínedžerov. Tyká sa dnes veľkej časti populácie v produktívnom veku a jedná sa o najčastejšie kožné ochorenie....

PMS - predmenštruačný syndróm, tipy ako PMS zvládnuť

Dnes si preberieme typicky ženskú tému a tým je predmenštruačný syndróm - skrátene PMS. PMS je kombináciou fyzických a emocionálnych príznakov, k...

Vyrábame organické potraviny bez kompromisu vo vlastnej manufaktúre

Vážení klienti vďaka vašej podpore a lojalite teraz spoločne vstupujeme do novej éry, v ktorej pre vás budeme pripravovať maximálne chutné a výži...

7 spôsobov ako znížiť hladinu cholesterolu

Cholesterol je voskovitá látka, bez ktorej sa naše telo nezaobíde. Avšak v dnešnej dobe je jeho zvýšená hladina často našim najväčším strašiakom,...

Nechýba vám horčík? Akú formu horčíku užívať?

Horčík je esenciálny minerál, ktorý sa nachádza vo všetkých telesných tkanivách - mozgu, kostiach, svaloch atď. a podieľa sa na viac než 600...

Probiotiká - zdravie začína v črevách

Vedeli ste, že naše telo obsahuje väčší počet mikroorganizmov, ako má buniek? A čo keby Vám niekto povedal, že funkcie imunitného systému môžete ...

Kečup - podľa čoho vybrať ten správny?

Pizza, hamburger alebo mäso, ktoré si pripravíme na grile. To je len pár jedál, ktoré si mnohí z nás nevedia predstaviť bez prítomnosti kečupu. A...

Hypotyreóza alebo ako postupovať, keď štítna žľaza nefunguje na 100%

Únava, nedostatok energie, padanie vlasov, studené končatiny, alebo náhly nárast váhy, hoci si dávate záležať na strave. To je len pár z niekoľký...

Zdravé opaľovanie - ako vybrať vhodný opaľovací krém

Leto je v plnom prúde a ak máte radi pobyt vonku a prechádzky najskôr budete riešiť vhodnú ochranu pred slnkom. Vedeli ste, že trvá iba 15 minút ...

Oxid dusnatý - zázračná molekula rozširujúca cievy

O koľkých molekulách možno povedať, že ich objaviteľ získal Nobelovu cenu? Minimálne o oxide dusnatom sa to dá povedať. Oxid dusnatý alebo NO je ...