Suroviny:
- Červená repa
- Tekvica
- Cuketa
- Batát
- Sušený cesnak
- Himalájska soľ
- Tymián
- Tvarôžky
- Lyžica sadla
- Konopný olej
(množstvo zeleniny zvoľte podľa veľkosti misky a počtu porcií)
Postup:
Všetku zeleninu pokrájame na kúsky, premiešame s roztopenou masťou, korením, osolíme a poukladáme syrčeky. Pečieme na 180 stupňov 20 minút. Na záver pokvapkáme konopným olejom, ktorý dodá jedlu skvelú chuť. Môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorú mate práve doma (zeler, kel, kapusta, zemiaky, ...). Namiesto tvarôžkov môžete zvoliť balkánsky, mozzarellu, či iný obľúbený syr. Ideálne na spotrebovanie zvyškov z chladničky - môžete pridať aj nejakú údeninu, ak máte radi.