Veganská slanina
1 hodina
07.02.2023
Postup
- Kúsky vegán rezancov zmiešajte s údenou soľou a údenou paprikou a zalejte vriacou vodou. Dobre premiešajte. Uistite sa, že všetky kusy vegán rezancov boli pokryté tekutinou. Nechajte 2 minúty odležať. Raz za čas premiešajte.
- Sceďte vegan proteín rezančeky.
- Veganské rezančeky smažte na kokosovom tuku pri stredne vysokej teplote. Uistite sa, že rezančeky často prevracáte. Takto pokračujte, kým kúsky nie sú zlaté a chrumkavé a väčšina tekutiny sa neodparí.
-
Pokiaľ chcete, aby bol výrobok červenší, môžete približne 1/10 vody nahradiť šťavou z červenej repy.
Návrh na podávanie:
Slúži ako topping takmer ku všetkému. Dodáva príjemnú slanú a korenenú chuť, navyše je chrumkavý!
Odporúčané skladovanie:
Slanina, ktorá nebola vyprážaná, môže byť uložená v chladničke v uzavretej nádobe po mnoho dní. – Po usmažení pri skladovaní rýchlo zmäkne !