Suroviny:
- 100g tarhoňa
- pár hlavičiek brokolice
- Byvolia mozzarella
- konopné semienko
- olivový olej
- ghí
Na omáčku:
- 1/2 menšej cibule
- 1/3 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 lyžice paradajkového pretlaku
- 3 sušené paradajky
- 150 ml paradajok z plechovky
- pár lístkov čerstvej bazalky
- 1/2 lyžičky coconut aminos
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Tarhoňu uvarte v osolenej vode 8 minút, potom sceďte a dajte bokom. Na omáčku ako prvú nakrájajte cibuľu na jemno a opražte na troche ghí. Pridajte zvyšok ingrediencií, poriadne premiešajte a nechajte chvíľku prehriať. Potom omáčku rozmixujte do hladka, vráťte na panvicu a pridajte uvarenú tarhoňu. Podľa chuti môžete dochutiť soľou a primiešať čerstvou rukou. Hotovú tarhoňu preložte do misky a na vrch dajte uvarenú brokolicu v osolenej vode, ktorú ešte trochu po uvarení osmažte na troche ghí. Na záver rozkrojte mozzarellu, posypte celý pokrm konopným semienkom a pokvapkajte olivovým olejom.