Tarhoňa s brokolicou a byvolou mozzarellou

Suroviny:

Na omáčku:

  • 1/2 menšej cibule
  • 1/3 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 sušené paradajky
  • 150 ml paradajok  z plechovky
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • 1/2 lyžičky coconut aminos
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Tarhoňu uvarte v osolenej vode 8 minút, potom sceďte a dajte bokom. Na omáčku ako prvú nakrájajte cibuľu na jemno a opražte na troche ghí. Pridajte zvyšok ingrediencií, poriadne premiešajte a nechajte chvíľku prehriať. Potom omáčku rozmixujte do hladka, vráťte na panvicu a pridajte uvarenú tarhoňu. Podľa chuti môžete dochutiť soľou a primiešať čerstvou rukou. Hotovú tarhoňu preložte do misky a na vrch dajte uvarenú brokolicu v osolenej vode, ktorú ešte trochu po uvarení osmažte na troche ghí. Na záver rozkrojte mozzarellu, posypte celý pokrm konopným semienkom a pokvapkajte olivovým olejom.

Do - tarhonya 2

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: