Suroviny:
- 2 plátky kváskového chleba
- 1 väčšia paradajka
- 1⁄2 avokáda
- citrónová šťava
- himalájska soľ, korenie
- 1⁄2 lyžičky kokosového octu
- 1 lyžička kokosové aminos
- 1 lyžica olivového oleja
- 1⁄2 mozzarelly
- čerstvá bazalka
Postup:
Avokádová nátierka: roztlačíme polovicu avokáda, pridáme zhruba 2 lyžičky citrónovej šťavy, korenie a trochu soli.
Grilovaná paradajka: paradajku nakrájame na plátky a dáme do misky, kde pridáme trochu olivového oleja, kokosový ocot aj kokosové aminos (možno nahradiť balsamico octom). Dobre premiešame a opečieme na kontaktnom grile (panvici) na troche olivového oleja z oboch strán. Na gril pridáme trošku oleja a opečieme chlieb z oboch strán. Následne na chlieb vrstvíme nátierku a striedavo plátky mozzarelly, bazalku a plátok grilovanej paradajky. Na záver môžete okoreniť a pridať obľúbené semienka.