Marinované vegánske proteín rezančeky
1 hodina
07.02.2023
Postup
- V miske zmiešajte vodu, olej, korenie a jablkový ocot. Pridajte Vegánske proteín rezančeky a dobre premiešajte. Prikryte a nechajte 15 minút odležať. Občas premiešajte.
- Tip: - môžete tiež všetko zmiešať v sáčku a potom vákuovo zabaliť pre dlhšiu trvanlivosť v chladničke.
- Asi po 15 minútach sú rezančeky pripravené na jedenie. Po upečení však budú pevnejšie a chrumkavé.
- Marinované rezančeky krátko opečte pri vysokej teplote. Počas opekania zhodnoťte, či nie je potrebné pridať viac tuku – použite olej alebo kokosový olej.
- Keď sú rezančeky zlaté a chrumkavé, sú pripravené na podávanie.
Široká škála použitia:
Opečené a okorenené rezančeky môžete použiť do šalátu, ako prílohu na pizzu, ako náplň do pity, do kebabu, do polievky, ako snack - čo vás napadne! Ak chcete, aby bol výrobok farebnejší, môžete časť vody nahradiť šťavou z červenej repy alebo niečím podobným.
Odporúčané skladovanie:
Uchovávajte vo vákuovom sáčku alebo uzavretej nádobe v chladničke po dobu 1-2 týždňov. Marinovaný produkt je vhodný aj na zmrazenie.
Tipy na rôzne variácie korenia:
TEPLÁ:
- 0,5 čajové lyžičky kajanského korenia alebo chilli prášku
- 0,5 čajové lyžičky údenej papriky
- 1 čajová lyžička papriky
FAREBNÁ:
- 0,5 polievkové lyžice korenia Garam Masala
- 0,5 polievkové lyžice pažítky alebo petržlenu nasekaného alebo sušeného
EXOTICKÁ:
- 0,5 polievkové lyžice korenia Ras el Hanout
- 0,5 polievkové lyžice pomarančového džúsu
OSTRÁ KORENENÁ:
- 1 polievková lyžica cesnaku (nasekaného nebo sušeného)
- 1 čajová lyžička údenej papriky
- 1 čajová lyžička sladké papriky
- 0,5 čajovej lyžičky kajenského korenia
0,5 čajové lyžičky rasce