Suroviny:
- 1⁄2 hrnčeka namočených kešu orieškov
- plechovka kokosového mlieka
- 1 červená paprika
- 1 cibuľa
- 2 strúčky cesnaku
- štipka sušeného zázvoru
- 1⁄2 lyžičky himalájskej soli
- lyžička tandoori masala korenia (alebo iné indické)
- 2 stredne veľké kuracie prsia
- hnedá ryža
- čerstvý alebo sušený koriander
- ghí
Postup:
Papriku, cibuľu, cesnak nakrájame na jemno a opražíme na ghíčku, kým paprika nezmäkne a ľahko nezozlatne. Zeleninu rozmixujeme spolu s namočenými kešu orieškami. Na rovnakú panvicu pridáme ghí a kuracie mäso nakrájané na kúsky. Mäso osolíme a pridáme tandoori korenie. Akonáhle je mäso hotové, prilejeme k nemu rozmixovanú omáčku, pridáme štipku zázvoru, kokosové mlieko a prípadne dochutíme soľou. Omáčku necháme zhruba 10 min na miernom plameni prebublávať. Podávame s ryžou, kešu orieškami a ozdobíme čerstvým koriandrom.