Kari hrniec
1 hodina
20.02.2023
Postup
- V hrnci alebo na panvici na oleji orestujte cibuľu a koreňovú zeleninu do svetlo zlatistej farby. Pridajte cesnak a varte ďalšiu minútu alebo dve. Potom pridajte karí, kajenské korenie alebo chilli a rascu. Časť cesnaku si môžete odložiť a pridať na záver pre čerstvejšiu cesnakovú chuť.
- Do hrnca alebo panvice so zeleninou pridajte vegan proteínové rezančeky s vývarom a nechajte asi 5 minút variť.
- Pridajte kokosové mlieko a pár minút povarte. Vegánske rezančeky absorbujú veľa tekutiny, takže pokiaľ je omáčka príliš hustá, pridajte viac vody.
- Nakoniec pridajte soľ, čierne korenie, jablkový ocot, cesnak odložený stranou a čerstvý koriander.
- Ak chcete omáčku hustejšiu, použite malé množstvo kukuričného škrobu.
TIP: Podávajte kari s varenou ryžou či akoukoľvek obilninou, cestovinami, koreňovou zeleninou pečenou v rúre alebo čímkoľvek, čo máte v kuchyni!