Suroviny na 4 porcie:
-
80 g hrachových cestovín
-
5 šampiňónových hlavičiek
-
150 ml smotany
-
3/4 lyžičky sušeného cesnaku
-
1 šalotka
-
3 sušené paradajky
-
lyžice ghí
-
vetvička čerstvého rozmarínu
-
hrsť strúhaného parmezánu
-
Hrsť baby špenátu
Postup:
Cestoviny uvarte v osolenej vode, doba varenia je cca 6 minút. Potom vodu zlejte a prepláchnite pod studenou vodou. Na panvici rozohrejte ghí a opražte šalotku spolu so šampiňónmi. Prihoďte čerstvý rozmarín, zmes osoľte, zľahka okoreňte a nechajte rozvoňať. Akonáhle cibuľka zosklovatí, prihoďte pokrájané sušené paradajky a zalejte smotanou. Na miernom plameni nechajte omáčku prehriať, pridajte hrsť parmezánu, sušený cesnak, baby špenát a dochuťte soľou podľa chuti. Na záver celú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami a dozdobíme strúhaným parmezánom.