Suroviny:
- 1 červená paprika
-
½ lyžičky údenej papriky
-
1 lyžice drvených paradajok
-
1 lyžice strúhaného parmezánu
-
1/3 lyžičky sušeného cesnaku
-
1/3 lyžičky sušenej cibule
-
himalájska soľ, korenie podľa chuti
-
lístky mladej červenej repy
-
pár lístkov bazalky
-
hobliny parmezánu na dozdobenie
Postup:
Cestoviny z červenej šošovice varte v osolenej vode 5 minút. Papriku pokvapkajte olivovým olejom upečte v celku v rúre na 200 takmer do čierna. Nechajte vychladnúť a potom ju olúpte. Do mixéra vložte olúpanú papriku spolu s výpekom z papriky, údenú papriku, drvené paradajky, strúhaný parmezán, lyžicu konopného oleja, štipku soli a korenia. Omáčku rozmixujte do hladka a prehrejte ju na panvici spolu s uvarenými cestovinami. K hotovej zmesi prihoďte lístky z červenej repy, bazalku a dochuťte soľou a korením. Pri servírovaní nezabudnite cestoviny pokvapkať konopným olejom a dozdobiť hoblinkami parmezánu.