Suroviny:
- proteínové cestoviny z červenej šošovice
- 200 g mozzarelly
- 2 paradajky
- 3 strúčky cesnaku
- 200 ml rastlinnej smotany na šľahanie
- oregáno, bazalka, soľ, korenie
- 100 g rastlinný parmezán
Postup:
Uvaríme si cestoviny z červenej šošovky podľa návodu na obale, v osolenej vode cca 4 - 5 minút, aby neboli úplne uvarené. Balenie je 250 g takže môžete použiť celé do väčšej zapekacej misy. Najprv si uvaríme bezvaječné fusilli - vrtuľky v osolenej vode. Do zapekacej misy pridáme na spodok trochu olivového oleja. Pridáme uvarené cestoviny, nakrájané paradajky, mozzarellu nakrájanú na menšie kúsky a pretlačený cesnak. Premiešame, pridáme bylinky, korenie, opäť premiešame zalejeme rastlinnou smotanou a vrch posypeme rastlinným parmezánom. Pečieme na 180 °C približne 40 minút podľa vašej rúry.