Suroviny:
- 500 g špaldová hladká múka
- 250 g masla alebo alsanu
- BIO vanilkový cukor
- trocha vanilkového struku
- 2 ks žĺtok
- kôra z jedného BIO citrónu
- 4 lyžice javorového sirupu
- štipka soli
- marmeláda na dozdobenie
Postup:
Najprv si nechajte maslo cca dve hodinky v izbovej teplote. Potom zo všetkých surovín vypracujte cesto buď ručne alebo pomocou K metly. Vypracované cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň dve hodiny v chladničke. Cesto potom vyvaľkajte valčekom na pomúčenej doske a vykrojte požadovaný tvar. Medzitým si dajte predhriať rúru na 150 °C. a pečte 5-10 minút podľa hrúbky cesta. Na druhý deň môžete linecké zdobiť obľúbenou marmeládou.