Suroviny:
1 vrstva:
- 120 g ovsených vločiek
- 120 g jablčného pyré bez cukru
2 vrstva:
- 120 g tvrdého tvarohu
- 20 g mletých vlašských orechov
- 60 g jablčného pyré
- 1 lyžička mletej škorice
3 vrstva:
- 100 g sušených datlí
- 100 g arašidového masla
- 30 g datľového sirupu
- 30 g proteínu
- 3-4 lyžice vody z datlí
4 vrstva:
- 20 g kakaa
- 20 g kokosového oleja
- 20 g datľového sirupu
- 3-4 lyžice vody
Postup:
Ovsené vločky zmiešame s jablčným pyré. Vzniknutú zmes natlačíme na dno malej formy vystlanej papierom na pečenie. V mise zmiešame tvaroh, orechy, pyré, škoricu a nanesieme na základ z vločiek. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov cca 25 minút. Datle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť približne pol hodiny. Následne datle dáme do mixéra spolu s arašidovým maslom, datľovým sirupom, proteínom a rozmixujeme. Podľa potreby pridáme vodu. Mixujeme na hladkú zmes. Vzniknutú zmes nanesieme na mierne vychladnutú tvarohovú časť. Odložíme stuhnúť na pol hodiny do chladničky. Pripravíme si polevu zmiešaním kakaa, oleja, sirupu a vody. Rozotrieme na vychladnutý koláč a odložíme na 3 hodiny do mrazničky. Následne koláč podávame. Potom ho skladujeme v chladničke.