Suroviny:
1 vrstva:
- 50 g pohánkovej múky
- 20 g kakaa
- 20 g banánového prášku
- 1 vajce
- 1 banán
- 1 lyžica datľového sirupu
- 1 lyžička prášku do pečiva
2 vrstva:
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 50 g christmas cream
- 1 vajce
- 1 lyžica datľového sirupu
- 1 lyžica vanilkového pudingu
3 vrstva - poleva:
- 20 g čokoládového pudingu
- 200 ml mlieka
- 50 g roztopenej čokolády
- 25 g christmas creamu
- prípadne sladidlo
Postup:
Na základ si roztlačíme banán. Zmiešame s vajíčkom a sladidlom. Pridáme suché ingrediencie. Zmes rovnomerne nanesieme do guľatej formy (priemer 20 cm) vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme cca 5 minút. Na krém zmiešame všetky ingrediencie. Krém nanesieme na základ. Koláč vrátime do rúry a pečieme cca 40 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. V mlieku uvaríme čokoládový puding. K hustému pudingu primiešame rozohriatu čokoládu a vianočný krém. Polevu rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Takto pripravený ho odložíme do chladničky, ideálne cez noc.