Tvarohovo-maková bábovka s chuťou perníka a sliviek

Suroviny:

Postup:

Pripravíme si dve misy, do jednej vložíme bielky a do druhej žĺtky. K žĺtkom pridáme xylithol a vyšľaháme, potom pridáme tvaroh a znova vyšľaháme. Postupne pridáme aj ostatné suroviny okrem bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v tuhý sneh a postupne primiešavame k už pripravenej zmesi. Cesto vylejeme do pripravenej bábovkovej formy vymastenej maslom. Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° cca hodinu (skontrolujeme vpichnutím špajle, ak je po vytiahnutí suchá a cesto sa na nej nelepí je hotové). Hotovú bábovku vyberieme z rúry, necháme cca 10 min v pokoji a potom vyklápame.

 

 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: