Suroviny:
- 100 g špaldovej múky
- 100 g mletého maku
- 500 g tvarohu vo vaničke
- 4 vajcia
- 1/2 hrnčeku xylitholu
- 20 ml oleja
- 50 ml mlieka
- bio prášok do pečiva
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1 lyžička rumovej arómy
- hrsť sušených sliviek
- štipka soli
Pripravíme si dve misy, do jednej vložíme bielky a do druhej žĺtky. K žĺtkom pridáme xylithol a vyšľaháme, potom pridáme tvaroh a znova vyšľaháme. Postupne pridáme aj ostatné suroviny okrem bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme v tuhý sneh a postupne primiešavame k už pripravenej zmesi. Cesto vylejeme do pripravenej bábovkovej formy vymastenej maslom. Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° cca hodinu (skontrolujeme vpichnutím špajle, ak je po vytiahnutí suchá a cesto sa na nej nelepí je hotové). Hotovú bábovku vyberieme z rúry, necháme cca 10 min v pokoji a potom vyklápame.