Suroviny:
Cesto:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 3 lyžice špaldovej či pohánkovej krupice
- 3 lyžice Bio polohrubej múky
- 1 vajce
- 1 lyžička mletej vanilky
Omáčka:
- 70 g masla
- 3 lyžice slivkového lekváru
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice javorového sirupu
- 2-3 lyžice arašidového masla s bielou čokoládou
Postup:
Všetky ingrediencie z nášho zoznamu zmiešame. Vidličkou si vyšľaháme vajíčko, pridáme tvaroh, krupicu a múku. Z tvarohového cesta si vytvarujeme mokrými rukami guličky, ktoré hádžeme do vriacej vody. Varíme približne 10-12 minút, mali by vyplávať na povrch. Uvarené prelejeme teplou omáčkou, ktorú pripravujeme na panvici zmiešaním všetkých ingrediencií. Najskôr si rozpustíme maslo, pridáme lekvár, arašidové maslo, sirup a kakao, na záver pridáme tvarohové guličky a hotovo.