Suroviny:
Tekvicové pyré:
- 200 g tekvice
- 50 ml mlieka
- škorice
- 20 g čerstvého droždia
- 1 lyžica trstinového cukru
Cesto:
- 500 g špaldovej múky
- 1 vajce
- vzítaný kvások
- 50 ml oleja
- 60 g erythritolu
Náplň:
- 250 g nastrúhaného tvrdého tvarohu
- 250 g tvarohu vo vaničke
- 1 vajce
- hrsť sekaných sušených sliviek v rumu
Postup:
Najskôr si pripravíme vytvoríme tekvicové pyré, a to tak, že cca 200 g tekvice (napr. Hokkaidó) uvaríme s trochou škorice do zmäknutia. Zlejeme vodu, rozmixujeme s mliekom na pyré a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme kvások. Necháme 15 minút vzísť. Potom zmiešame špaldovú múku a tekvicové pyré, vajcia, cukor, kvások a olej. Pokiaľ sa stane, že ste mali pyré príliš riedke alebo naopak, tak pridajte viac múky alebo mlieka. Malo by vzniknúť nelepivé hladké cesto, ktoré necháme približne hodinu oddýchnuť. A potom už len plníme buchty, ktoré potom necháme ešte 15 minút oddýchnuť. Pečieme na 180 stupňov cca 20-25 minút.