Slivkové knedle so škoricovou strúhankou
Postup
- Ideálne je deň vopred začať s prípravou cesta.
- Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ich uložte do chladničky.
- Na druhý deň ich olúpte a nastrúhajte najemno, opäť na izbovú teplotu.
- Pridajte ostatné suroviny a vypracujte cesto.
- S cestom pracujte rýchlo, pretože pokiaľ príliš dlho stoja, zemiaky začnú púšťať vodu.
- Na pomúčenej pracovnej ploche z neho vytvarujte valec.
- Umyté a osušené slivky prekrojte na polovice a odkôstkujte.
- Z valca odkrajujte kolieska cesta a do každého baľte naplnené slivky.
- V rukách vytvárajte hladké guličky a varte ich v osolenej vriacej vode asi 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- V menšom hrnci rozpustite ghee a na miernom ohni ho nechajte rozpustiť.
- Posypte opraženou strúhankou zmiešanou so škoricou a perníkovým korením.
- Prelejte rozpusteným gheem.