Suroviny:
Cesto:
- 50 g kokosového cukru
- 2 vajce
- 2 očistenej mrkvy
- 2 olúpané jablká
- 2 lyžičky mletej cejlonskej škorice
- 75 g ovsených vločiek
- 75 g špaldovej hladkej múky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Tekutá časť:
- 200 ml studeného kokosového mlieka
Poleva:
- 1 lyžica múčkového cukru
- 15 g vanilkového pudingu v prášku
- 50 ml mlieka
- 50 g bielej čokolády
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nahrubo nastrúhané jablká. Premiešame a k zmesi prilejeme kokosové mlieko. Následne pridáme vločky, múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z vaječných bielkov. Cesto vylejeme do guľatej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Tuhú časť kokosového mlieka zmiešame s cukrom a pudingovým práškom. Za miešania varíme do zhustnutia. Keď je zmes hustá, odstavíme z ohňa a vmiešame kúsky čokolády a mlieko. Miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vznikne nám hladká poleva, ktorú vylejeme na upečený a aspoň mierne vychladnutý koláč. Odložíme stuhnúť do chladničky aspoň na pol hodiny.