Škoricový koláč s kokosovým mliekom

Suroviny:

Cesto:

Tekutá časť: 

Poleva:

  • 1 lyžica múčkového cukru
  • 15 g vanilkového pudingu v prášku 
  • 50 ml mlieka
  • 50 g bielej čokolády

Postup:

Žĺtka vymiešame s cukrom. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nahrubo nastrúhané jablká. Premiešame a k zmesi prilejeme kokosové mlieko. Následne pridáme vločky, múku, prášok do pečiva a škoricu. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z vaječných bielkov. Cesto vylejeme do guľatej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 40 minút. Tuhú časť kokosového mlieka zmiešame s cukrom a pudingovým práškom. Za miešania varíme do zhustnutia. Keď je zmes hustá, odstavíme z ohňa a vmiešame kúsky čokolády a mlieko. Miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vznikne nám hladká poleva, ktorú vylejeme na upečený a aspoň mierne vychladnutý koláč. Odložíme stuhnúť do chladničky aspoň na pol hodiny.

 

 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: