Suroviny:
Cesto:
- 240 ml vlažného mlieka
- 70 g rozpusteného masla
- 95 g erythritolu
- 1 balíček sušeného droždia
- 560 g hladkej bio múky
- 4 g soli
- 1 vajce
- 4 g škorice
Náplň do slimákov:
- 120 g trstinového cukru
- 100 g rozpusteného masla
- 11 g škorice
Poleva:
- 160 g múčkového cukru
- 8 g masla
- 30 ml mlieka
- 1 lyžička javorového sirupu
Postup:
Do misy dáme cukor, mlieko a maslo. Všetko premiešame a vsypeme sáčok droždia. Jemne premiešame, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 15 min. odpočívať. Potom pridáme 420 g múky, vajcia, soľ, škoricu a vypracujeme cesto. Pridáme zvyšok múky a cesto spracovávame ďalších 5 min. Cesto dáme do čistej misy na teplé miesto a necháme 2 hod. kysnúť. Po hodine cesto prepracujeme. Po dvoch hodinách cesto vyvaľkáme cca 30x50 cm. Potrieme ho rozpusteným maslom, posypeme trstinovým cukrom a nakoniec škoricou. Cesto zmotáme do rolky a nakrájame na cca 3 cm kúsky. Premiestnime ich do pekáča a necháme odpočívať ďalších 30 min. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov. Slimáky potrieme vajcom a pečieme do zlatista 15-17 min. Necháme vychladnúť a nakoniec vymiešame polevu a slimáky polejeme. Máme hotovo a prajeme dobrú chuť!