Škoricové slimáky

Suroviny:

Cesto:

  • 240 ml vlažného mlieka
  • 70 g rozpusteného masla
  • 95 g erythritolu 
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 560 g hladkej bio múky 
  • 4 g soli
  • 1 vajce 
  • 4 g škorice 

Náplň do slimákov:

  • 120 g trstinového cukru
  • 100 g rozpusteného masla 
  • 11 g škorice

Poleva:

Postup:

Do misy dáme cukor, mlieko a maslo. Všetko premiešame a vsypeme sáčok droždia. Jemne premiešame, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 15 min. odpočívať. Potom pridáme 420 g múky, vajcia, soľ, škoricu a vypracujeme cesto. Pridáme zvyšok múky a cesto spracovávame ďalších 5 min. Cesto dáme do čistej misy na teplé miesto a necháme 2 hod. kysnúť. Po hodine cesto prepracujeme. Po dvoch hodinách cesto vyvaľkáme cca 30x50 cm. Potrieme ho rozpusteným maslom, posypeme trstinovým cukrom a nakoniec škoricou. Cesto zmotáme do rolky a nakrájame na cca 3 cm kúsky. Premiestnime ich do pekáča a necháme odpočívať ďalších 30 min. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov. Slimáky potrieme vajcom a pečieme do zlatista 15-17 min. Necháme vychladnúť a nakoniec vymiešame polevu a slimáky polejeme. Máme hotovo a prajeme dobrú chuť!

 

 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: