Suroviny:
Korpus:
- 70 g ovsených vločiek
- 70 g mandľovej múky
- 30 g tekuté sladilo med alebo javorový sirup
- 30 g rozohriatý kokosový olej/maslo
Náplň:
- 250 g jemného tvarohu z vaničky
- 200 g kyslej smotany
- 2 vajcia
- 45 g lyofilizovaných jahôd
- 70 g xylitolu
- 15 g škrob / pudingový prášok
- šťava a kôra z 1/2 citrónu
Na dokončenie:
- 100 g horkej čokolády
- 2 lyžice mlieka
- čerstvé jahody
Postup:
Vločky rozmixujeme a zmiešame všetky prísady na korpus. Formu zľahka vymastíme olejom a spodok vyložíme papierom na pečenie. Korpus lyžicou navrstvíme na spodok formy a dobre uhladíme. Lyofilizované jahody rozmixujeme na prášok a zmiešame všetky suroviny na náplň. Potom náplň nalejeme na korpus a pečieme na 180° 25 min, potom znížime teplotu na 160° a dopečieme ešte 15-20 min - skontrolujeme zatrasením - uprostred sa musí ľahko chvieť (nesmie sa prepiecť inak bude suchý). Cheesecake necháme úplne vychladnúť a uložíme cez noc do chladničky. Druhý deň polejeme rozpustenou čokoládou s mliekom, dáme na 30 min ešte do chladničky, ozdobíme jahodami a môžeme podávať.