Suroviny:
Recept na cca 50ks
Perníkový plát:
- 150 g polohrubej múky
- 150 g hladké špaldovej múky
- 50 g xylitolu
- 2 lyžice oleja
- 300 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica kakaa
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička perníkového korenia
- citrónová kôra z 1/2 citrónu
- 1 kypriaci prášok
Na spojenie:
- 100 g medu
- 50 g jemne mleté pekanové orechy
- 5 lyžíc arašidového masla
- 1 lyžice rumu
- 5 lyžíc mlieka
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame v hladkú hmotu a pečieme na stredne veľkom plechu cca 25 min. na 170°. Po vychladnutí plát rukami rozdrobíme a zmiešame so všetkými surovinami na spojenie. Tvarujeme guličky o váhe cca 20g a obaľujeme v zmesi hrubo pomletých lotus sušienok a orechov. Guličky dáme odležať do chladu.