Suroviny:
-
50 g malín
-
1 lyžice chia semienok
-
lístkové cesto
-
Vajíčko na potrenie
-
1/2 lyžičky kokosového oleja
-
35 g bielej čokolády
Postup:
Vyvaľkané lístkové cesto obdĺžnikového tvaru rozkrojte na pol. Vzniknú dva štvorce a jeden z nich potrite malinovým kešu krémom. Čerstvé maliny roztlačte vidličkou a zmiešajte s chia semienkami. Roztlačenú malinovú zmes rozotrite na vrstvu malinového kešu krému. Zvyšnú polovicu lístkového cesta prikryte potretú časť. Takto pripravené uprostred premazané cesto nakrájajte zhruba na 1,5 cm pásiky a stočte do tvaru slimáka. Slimáky rozprestrite na plech s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a posypte kokosovým cukrom. Slimáky pečte zhruba 20 minút na 180 stupňov. Po vytiahnutí z rúry ich zľahka počkajte polevou, ktorú vytvoríte roztopením bielej čokolády s kokosovým cukrom a menšou lyžičkou malinového kešu krému.