Suroviny:
Korpus:
- 125 g hladkej špaldovej múky
- 1 žĺtok
- 60 g masla
- 30 g trstinového múčkového cukru
- kôra z bio citrónu
Krém:
- 250 g ricotty
- 180 ml kyslej smotany
- 100 ml gréckeho jogurtu
- 3 lyžice trstinového múčkového cukru
- 4 plátky želatíny
- 1 lyžička mletej vanilky
- hrsť nasekaných pekanových orechov
- 2 lyžice veganelly
Postup:
Z uvedených surovín si pripravíme cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1-2h. Medzi papiermi na pečenie vyvaľkáme cesto, vidličkou prepicháme a pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Použila som plech na pečenie s rozmermi 17x19 cm. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme ricottu, kyslú smotanu s gréckym jogurtom a trstinovým práškovým cukrom. Postupne pridáme vanilku, nasekané pekanové orechy a veganellu. Premiešame. Želatínu len zahrejeme, nevaríme. Do želatíny pridáme 2-3PL pripravenej ricottovej zmesi, vymiešame. Nakoniec všetko spolu premiešame a vylejeme na upečený korpus. Odložíme do chladničky na celú noc. Pred podávaním posypeme opraženými okvetnými lístkami mandlí, pekánmi a ovocím. Dobrú chuť.