Suroviny:
Cesto:
- 100 g ovsených vločiek
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g kokosového oleja
- 1 vajce
- 1 lyžica medu
Náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 200 g zmäknutého masla
- 2 lyžice medu
- 70 g strúhaného kokosu
- 1 lyžica vanilkového pudingu
- 1 vajce
- 30 g vanilkového proteínu
Poleva:
- 100 g ruby čokolády
- 50 g kyslej smotany
Postup:
V sekáčiku rozmixujeme vločky s kokosom. Pridáme vajcia, olej a med a všetko spolu mixujeme. Vzniknutú zmes rovnomerne roztlačíme na dno okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Základ dáme predpiecť do rúry, ktorú si zapneme vyhriať na 155 stupňov. Necháme v rúre 5-8 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh s nátierkovým maslom vyšľaháme. Postupne pridáme vajíčko, kokos, puding, sladidlo. Všetko spolu prešľaháme. Zmes nanesieme na predpečený základ. Pečieme v rúre vyhriatej na 155 stupňov cca 45 minút. Po dopečení rúru vypneme a cheesecake necháme v pootvorenej rúre vychladnúť (aspoň pol hodiny). Polevu pripravíme roztopením ruby čokolády v hrnci spolu s kyslou smotanou. Zahrievame na slabom plameni a miešame. Pripravenú polevu necháme mierne vychladnúť a následne ju nalejeme na vychladnutý cheesecake. Rovnomerne ju rozotrieme na povrchu a dozdobíme. Pripravený koláč odložíme do chladničky ideálne cez noc. Ďalší deň vyberieme z formy, nakrájame a podávame. Dobrú chuť!