Suroviny:
- 160 g špaldová múka
- 130 ml mlieko
- 3 vajcia
- kokosový sirup (iné sladidlo) podľa chuti
- 40 ml maslo alebo iný tuk (ghí) (rozohriaté)
- 1 lyžica kakaa
Krém:
- 200 g tvaroh
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1/2 balenia stužovača
- cca 40 g rozomletých orechov - napríklad pekanové
- sladidlo podľa chuti
- 50 ml kokosové mlieko (nemusí byť, ale dodá kokosovú chuť)
- 4 lyžice strúhaného kokosu
Poleva:
- 60 g horká čokoláda
- 3 lyžice mlieka
Postup:
Najskôr si vyšľaháme bielky a zvlášť si zmiešame zvyšok ingrediencií, do vyšľahaných bielkov pridáme cesto a jemne premiešame. Dáme na plech v tenkej vrstve a pečieme cca 15 minút na 175 stupňov. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme si smotanu, pridáme stužovač a zvyšok ingrediencií. Pridáme na 1/2 vychladnutého cesta, rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu upečeného cesta dáme navrch. Vyšľaháme si smotanu, pridáme stužovač a zvyšok ingrediencií. Pridáme na 1/2 vychladnutého cesta, rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu upečeného cesta dáme navrch. Suroviny na polevu rozohrejeme v mikrovlnke a rovnomerne nanesieme. Dáme do chladničky.