Suroviny:
- 1 plechovka fazúľ
- 1 vajce
- 2 lyžice kakaa
- 1 hrnček špaldovej múky
- lyžička kypriaceho prášku
- 2 odmerky čokoládového proteínu
- 2 lyžice ghí (roztopiť)
- cca 1 hrnček kefíru
- 4 lyžice kokosového cukru (kto chce sladší, môže pridať)
Postup:
Fazule poriadne prepláchneme a dáme do mixéra. Pridáme k nim vajcia, ghí, cukor a rozmixujeme. V mise zmiešame zvyšné suché ingrediencie - múku, kypriaci prášok, kakao, proteín. K suchým ingredienciám pridáme rozmixovanú zmes a pomaly vmiešavame kefír (množstvo môžete podľa potreby upraviť, preto prilievame postupne). Vznikne husté cesto ktoré nalejeme do tortovej formy. Pečieme na 170° 30-35 minút. Hotový koláčik môžete dozdobiť kakaom a malinami. Skvele chutí s domácou šľahačkou, alebo ľahko osladeným tvarohom!