Jablkový koláč
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- Jablká si olúpte a nakrájajte na tenké mesiačiky.
- Posypte škoricou a dajte bokom.
- V kastróliku si rozpustite maslo. Pridajte kokosový cukor, špaldovú múku a vodu.
- Túto zmes prilejte k jablkám a premiešajte.
- Na cesto si vo väčšej mise zmiešajte špaldovú múku, kokosový cukor, štipku soli a maslo.
- Rukami začnete spracovávať.
- Potom pridajte vodu a vytvorte cesto.
- Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte odpočinúť na 30 minút do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Po 30 minútach vyberte cesto a rozdeľte na polovicu.
- Jednu polovicu cesta si vezmite a vyvaľkajte na plát a vyložte ním koláčovú formu (priemer 21 cm).
- Korpus vo vnútri potrite vajcom a potom naplňte jablkami.
- Vezmite si druhú polovicu cesta a znova vyvaľkajte na plát.
- Radielkom z neho nakrájajte tenké prúžky.
- Z prúžkov upleťte mriežku a tou ozdobte koláč.
- Mriežku potrite vajcom a pečte 40-50 minút.