Suroviny:
Na cesto:
- 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- pol hrnčeku repkového oleja
- 2 lyžice kakaa
- xylitol, kokosový sirup alebo erythritol
Náplň:
- 1 vanilkový puding
- 300 ml mlieka s vodou
- sladidlo podľa chuti do pudingu (proteín, med, erythritol…)
Postup:
V mise zmiešame všetky sypké suroviny okrem kakaa. Uvaríme si puding. Do sypkých surovín som pridáme mlieko, olej, sladidlo a vajcia. Polovicu cesta oddelíme a pridáme kakao, lyžicu mlieka a premiešame. Do kokosovým olejom vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy nalejeme menšiu polovicu svetlého cesta, menšiu polovicu tmavého cesta a potom opatrne vložíme horúci puding tak, aby sa nedotýkal stien bábovky, dobre to ide lyžicou. Puding zalejeme zvyškom tmavého cesta a dolejeme cesto svetlé. Pečieme na 180 °C 45-50 minút.