Suroviny:
Cesto:
- 200 g kvalitnej čokolády
- 4 vajcia
- 4 lyžice javorového sirupu
- 4 lyžice kakaa
- 2 lyžice škorice
- 400 g strúhanej cukety
- kypriaci prášok do pečiva
- 200 g hladkej špaldovej múky
Na vrch:
- akákoľvek marmeláda či džem
Na ozdobu:
- čokoláda
Postup:
Vyšľaháme zvlášť bielky a potom žĺtky s javorovým sirupom. Do žĺtkov pridáme rozpustenú čokoládu, premiešame, následne cuketu, škoricu, kakao a premiešame. Múku s kypriacim práškom preosejeme cez sitko a nakoniec pridáme vyšľahané bielky a opatrne zamiešame. Pečieme v menšej tortovej forme na 180 stupňov. Necháme vychladiť, rozrežeme, potrieme lekvárom, rozpustíme čokoládu a polejeme, necháme v chladničke stuhnúť a ozdobíme.