Suroviny:
Korpus:
- 1 vajce
- 150 g múčkového cukru
- 2 lyžice malinového džemu
- 2 lyžice kakaa
- 250 ml mlieka
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 prášku do perníku
- 1/2 lyžičky mletej škorice
Na ozdobu:
- malinový džem na potretie
- 100 g čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
- lyofilizované maliny na ozdobu
Postup:
Vajíčko si rozmixujeme s cukrom do peny, pridáme džem, mlieko, kakao a dobre premiešame aby nám nezostali hrudky kakaa. V druhej mise si zmiešame múku, prášok do pečiva, prášok do perníka a škoricu, premiešame a jemne metličkou vmiešame do mokrej zmesi. Pečieme v plechu vyloženom papierom na pečenie alebo plech vymažeme maslom a múkou na 170 ° C okolo 20 minút. Hotový perník ešte teplý potrieme džemom, na polevu si zohrejeme smotanu (tak aby nevrela) a pridáme k nej na kúsky nalámanú čokoládu, necháme rozpustiť a dobre premiešame, natrieme na perník a dozdobíme lyofilizovanymi malinami.