Suroviny:
- Na recept budete potrebovať (plech 20x30cm):
- 300 g červenej repy
- 150 g najemno namletých mandlí
- 40 g kakaa
- 2 odmerky čokoládového proteínu
- 4 vajcia
- 45 g rozohriatého ghí
- 1a1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžičku perníkového korenia
- štipku himalájskej soli
- hrsť lyofilizovaných malín a čučoriedok
- 50 g vysokopercentnej horkej čokolády
Postup:
Uvarenú repu rozmixujte dohladka, pridajte vajcia, ghí a spoločne premixujte. V miske zmiešajte mleté mandle, proteín, kakao, perníkové korenie, kypriaci prášok, nasekanú horkú čokoládu na malé kúsky a štipku soli. Potom do misky prilejte repovú zmes a všetko dôkladne premiešajte. Na záver do cesta pridajte maliny a čučoriedky. Hotové cesto vlejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 45 minút vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov. Po upečení brownies polejte rozohriatou (vo vodnom kúpeli) vysokopercentnou čokoládou, do ktorej som vmiešajte trochu smotany a masla. Nakoniec môžete brownies dozdobiť lyofilizovanými malinami.