Suroviny:
- 500g červenej repy
- 1 hlavička cesnaku
- olivový olej
- väčšia cibuľa
- tymián
- 1/2 syr feta
- 1/2 citrónu
- rukola
- balsamico ocot
- soľ
Postup:
Repu olúpte a nakrájajte do pekáča. Pridajte cibuľu na mesiačiky, rozpolenú hlavičku cesnaku a všetko osoľte. Zmes pokvapkajte olivovým olejom a balsamico octom, ktorým naozaj nešetrite a premiešajte. Repa tak po upečení krásne skaramelizuje a dostane jemne sladkastú chuť. Ako posledný pridajte sušený, či čerstvý tymián a zakryte celý pekáč alobalom. Pečte na 180° 45 minút pod alobalom a ďalších 10 minút bez alobalu. Po upečení nechajte repu vychladnúť a medzitým si pripravte šalát. Rukolu prepláchnite, dochuťte šťavou z polovice citróna a rozdrobte feta syr. Akonáhle repa vychladne, tak ju spolu s cibuľou a cesnakom pridajte do šalátu. Na záver všetko pokvapkajte olivovým olejom, ktorý všetky chute krásne prepojí. Nezabudnite cesnak vydlabať zo šupiek a všetko spoločne premiešať. Lepší pečený šalát ste nejedli! Dobrú chuť!