Suroviny:
Cesto:
- 1 tortilla priemer cca 30 cm
- morčacia šunka s vysokým podielom šunky
- strúhaná mozzarella
- domáci ajvar
- bio kukurica
Pred upečením na tortillu:
Domáci ajvar:
Postup:
Kápiu, cesnak a cibuľu osolíme a pečieme pri teplote 220 stupňov 15-20 minút. Pripravíme si mixér, do ktorého vložíme upečenú kapiu s cibuľou a cesnakom, hrsť píniových orieškov, citrónovú šťavu, chilli, soľ a mleté korenie. Rozmixovanú zmes použije v našom prípade ako podklad na tortillu. Tortillu si narežeme na 4-5 pásikov, jednotlivé pásiky si natrieme domácim ajvarom, pridáme šunku, syr, kukuricu, zatočíme do taštičky a ukladáme na papier na pečenie. Pred pečením ich potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, píniovými orieškami a zapekáme pri teplote 180 stupňov na 12-15 minút.