Suroviny:
Cesto:
- 250 g špaldovej múky
- 120 g bieleho jogurtu
- 20 g olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 10 g kypriaceho prášku
- 40 ml vlažnej vody
Náplň:
- zero kečup
- strúhaný syr (gouda + chedar )
- kukurica
- šunka nakrájaná na kostičky
- korenie na pizzu (pokiaľ nemáš postačí sušený cesnak, bazalka, oregáno)
Postup:
Vo väčšej mise zmiešame všetky suché suroviny, pridáme biely jogurt, olivový olej a nakoniec vlažnú vodu. Rukou prepracujeme na nelepivé cesto. Cesto vložíme do potravinárskej fólie a necháme 15 min v chladničke oddýchnuť. Medzi tým si pripravíme náplň. Potom cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme kečupom, posypeme korením, syrom, kukuricou a šunkou. Takto pripravené cesto krájame na tenké plátky, ktoré každý zvlášť zarolujeme. Slimáky vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme na 190 ° cca 15 min.