Suroviny:
- 250 g penne v suchom stave
- 400 g konzervovaných paradajok
- 1 lyžice olivového oleja/ghí
- 130 ml smotany
- 100 ml vodky
- 100 ml vody z cestovín
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčky cesnaku alebo lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička kokosového cukru
- hrsť bazalky
- hrsť parmezánu
- himalájská soľ, korenie, chilli podľa chuti
Postup:
Penne si uvaríme v osolenej vode, pred zliatím si odlejeme 100 ml vody z cestovín. Na oleji speníme najemno nasekanú cibuľu, po chvíli pridáme nastrúhaný cesnak, paradajkový pretlak a minútku restujeme. Pridáme vodu z cestovín, paradajky z konzervy, ochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a chilli. Zmes necháme pod pokrievkou prebublávať 15 minút. Potom pridáme smotanu, necháme variť 5 minút a nakoniec pridáme vodku – varíme ďalších 5 minút na vyššom plameni. Nakoniec vmiešame do omáčky penne a podávame posypané parmezánom a bazalkou.