Suroviny:
- 120 g špaldovej hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štvrť lyžičky soli
- 80 g kokosového cukru
- 55 g kokosového oleja
- 2 vajíčka
- kakao
- 1 lyžička vanilky
- na obaľovanie lyofilizované kiwi
Postup:
V miske zmiešame kakao, múku, kypriaci prášok. V druhej miske vyšľaháme cukor s rozpusteným kokosovým olejom a následne po jednom pridáme vajcia a za každým zašľaháme. Pridáme vanilku a suché ingrediencie z prvej misky a ručne premiešame, aby sa suché a mokré ingrediencie dobre prepojili. Vznikne nám hustejšie cesto, ktorého odložíme na cca 2 hodiny chladničky. Z cesta formujeme guličky, ktoré obalíme v troche kryštálového cukru. Lyofilizované kivi si rozmixujeme na prášok a obalíme v ňom guličky, ktoré sme pred týmto obalia troškou cukru. Ukladáme na plech vyložený papierom. Pečieme cca 10 -12 minút na 170 °C.