Suroviny:
(Na 2 stredne veľké langoše)
Cesto:
- 150 g špaldovej múky
- 1/2 lyžičky kokosového cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička olivového oleja
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 vajce
- 100 ml kefíru
- ghí na vyprážanie
Na vrch:
- Strúhaný syr
- Kečup
- Strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
Postup:
V mise zmiešajte múku, cukor, soľ, kypriaci prášok a premiešajte. Vo vedľajšej nádobe spojte všetky mokré suroviny – kefír, vajcia a olej. Mokré suroviny pridajte k suchým a poradne premiešajte. Vznikne lepivé cesto. Potrite si ľahko ruky olivovým olejom a 1/2 cesta vytvarujte do placky a opražte na rozpálenom ghí. Tvar placky môžete ešte na panvici upraviť, cesto je dosť elastické. Než sa langoše usmažia tak prelisujte cesnak a zmiešajte s olivovým olejom. Touto zmesou potrite langoše, potom príde vrstva kečupu a hromada syra. Tip: Ak máte radi ostrejšie jedlá, odporúčame pálivú verziu kečupu.