Suroviny:
- cestoviny z červenej šošovice
- 7 lyžíc olivového oleja
- 1 väčšia šalotka
- 3 strúčky cesnaku
- 250 ml paradajok vo vlastnej šťave
- 50 g paradajkového pesta
- 2 žltej papriky
- 300 g cherry paradajok
- čierne olivy
- čerstvá bazalka
- parmezán
- himalajská soľ a korenie
Postup:
Cestoviny pripravíme podľa návodu na obale. Na troch lyžiciach olivového oleja necháme speniť najemno nakrájanú šalotku, kam po chvíľke pridáme nasekaný cesnak. Po minúte pridáme paradajky vo vlastnej šťave, paradajkové pesto, nastrúhaný parmezán a posekanú bazalku. Zmiernime plameň a necháme prebublávať. V druhej panvici na štyroch lyžiciach olivového oleja sprudka opečieme na kúsky nakrájanú papriku a cherry paradajky. Zeleninu dochutíme soľou a korením. K zelenine pridáme na kolieska nakrájané olivy. Potom, čo sa nám urobia cestoviny, tak ich zmiešame s omáčkou, ktorú s cestovinami pekne spojíme. Nakoniec vmiešame pripravenú zeleninu. Všetko posypeme parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou.