Suroviny:
Recept na 4 porcie:
- 400 g kuracích pŕs
- 1 lyžice oleja
- 50 g červenej karí pasty
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 balenie thajskej mrazenej zeleniny alebo mix čerstvej - mrkva, struky, bambus. výhonky apod.
- 100 ml vody alebo vývaru
Na dochutenie:
- 1 lyžica rybej omáčky (nemusí byť)
- bazalka
- 1 lyžička kokosového cukru
- šťava z 1/2 limetky
- chilli
- himalájska soľ
Postup:
Na panvici rozpálime lyžicu oleja a pridáme karí pastu, necháme minútku rozvoňať. Prilejeme vodu, potom kokosové mlieko a privedieme do varu. Do vriacej omáčky pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Zmes necháme pod pokrievkou na miernom plameni prebublávať 15 minút. Pridáme zeleninu a varíme bez pokrievky 10 min. Nakoniec zmes dochutíme podľa našej chuti - soľou, chilli, limetkami a pod. Podávame s basmati ryžou.