Suroviny:
- 300 g mandľovej múky
- 80 g obľúbeného sladidla (erythritol, kokosový cukor...)
- 150 g bieleho jogurtu/kyslej smotany
- 4 vajcia
- 30 g masla/ghí/kokos. olej
- 1 kypriaci prášok
- 1/2 lyžičky vanilky
- kurča z 1/2 citrónu
- 125 g čerstvé/mrazené maliny
- 100 g cream cheese lučina/žervé/ricotta
- 1 lyžice medu
- 15 g lyofilizované maliny
Postup:
Chlebíčkovú formu vystelieme papierom na pečenie a rúru rozpálime na 170°. Vajcia vyšľaháme so sladidlom, pridáme jogurt a rozpustené vychladnuté maslo. Potom vmiešame mandľovú múku, kypr. prášok, vanilku, citr. kôru a nakoniec vmiešame maliny - pár si ich necháme na ozdobu. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 45-50 minút - vyskúšame špajdľou či už cesto nelepí. Po vychladnutí natrieme vrch chlebíčka krémom, na ktorý zmixujeme cream cheese, lyo maliny a med. Chlebíček dáme aspoň na 2 h do chladničky a môžeme podávať.