Špagety s paradajkovou omáčkou a mäsovými guličkami
1,5 hodiny
04.01.2023
Postup
- Cibuľu nakrájame na jemno a dáme na panvicu s trochou olivového oleja, pridáme cesnak a necháme zosklovatieť.
- Potom posypeme bazalkou a orgánom a necháme korenie chvíľku rozvoňať.
- Pridáme paradajkovú passattu, 2 lyžice kečupu, soľ, korenie, kokosové aminos (alebo sójovú omáčku), worchester a 1PL erythritolu.
- Za stáleho miešania varíme cca 10 min.
- Nakoniec za stáleho miešania pridáme dve malé kocky masla a trochu smotany na zjemnenie. Dochutíme podľa chuti.
- Vo väčšej mise zmiešame všetky suroviny a vypracujeme v hmotu, z ktorej pôjdu tvoriť malé guličky.
- Mokrými rukami vytvarujeme malé guličky ktoré vyskladáme na plech vypodložený papierom na pečenie.
- Pečieme na 190° do zozlatnutia.
- Potom hodíme špagety a guličky do omáčky a zamiešame.