Mäsové gule s paradajkovou omáčkou a cestovinami
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Postup
- V mise zmiešajte mäso, vajcia, horčicu, korenie a najemno nakrájanú cibuľu.
- Rukami dôkladne premiešajte zmes a potom pridajte strúhanku, aby cesto dobre držalo pohromade.
- Z vypracovaného cesta vytvorte mäsové gule a obaľte ich v strúhanke.
- Mäsové gule pečte v teplovzdušnej fritéze na 180 °C po dobu 15 minút.
- Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu v osolenej vode s kvapkou olivového oleja, aby sa nezlepili.
- Pre omáčku si do sklenenej misky dajte 200 g paradajok, druhú polovicu cibule, soľ, korenie, cesnak a zalejte olivovým olejom.
- Premiešajte a vložte do teplovzdušnej fritézy na 180 °C na 8 minút.
- Na tanieri podávajte cestoviny s mäsovými guľami, poliate paradajkovou omáčkou a posypte pažítkou.
