Perníkové latté

Suroviny:

  • 30 ml  espressa z kvalitnej kávy
  • 150 ml mlieka (najlepšie rastlinné napr. vanilkové ovsené mlieko)
  • šľahačka či našľahané mlieko

Sirup:

Postup:

Najprv si urobíme sirup a to tak, že všetky ingrediencie dáme do kastrólika a privedieme do varu. Potom varíme na miernom plameni za občasného miešania zhruba 15-20 minút. Keď máme povarené dáme na dno pohára zhruba 2 lyžice sirupu, pridáme našľahané mlieko a opatrne nalejeme espresso, ozdobíme šľahačkou a prelejeme sirupom. Kávu môžeme tiež urobiť v kávovare ako latté s tým, že dáme na dve dve lyžice sirupu a potom káva a dozdobíme škoricou. Ak máme už napečené môžeme dať do šľahačky perníček :-)

 

 

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: