Kompletný sprievodca pôstom - Jason Fung a Jimmy Moore
Kód: 6452/27Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Pravidelná strava je zárukou zdravia! Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa! Radšej často a v malých porciách! Poznáte základné poučky zdravého stravovania, že? Ale čo, keď je to inak?
Lekár Jason Fung vyskúšal s viac ako tisíckou pacientov rôzne pôstne režimy a dosiahol pritom skvelé výsledky. V knihe opisuje všetko, čo by vás mohlo v súvislosti s touto témou zaujímať: vysvetľuje, ako môžeme využiť pôst v boji s nadváhou, s pomocou vedeckých štúdií tiež dokazuje, že pôst spomaľuje starnutie, má potenciál pre liečbu cukrovky 2. typu, vysokého krvného tlaku alebo metabolického syndrómu a efektívne pomáha tam, kde zlyhávajú iné postupy.
Radí, ako najlepšie využiť účinky vynechania jedla vo svoj prospech a predstavuje rôzne druhy pôstov - krátkodobé, prerušované aj tie dlhodobé. Vďaka ich variabilite si každý môže pre seba zvoliť vyhovujúci režim. Zameriava sa aj na vyvrátenie mýtov, ktoré ohľadom pôstu kolujú.
V knihe sa, okrem iného, dozviete:
- Komu pôst môže pomôcť a prečo je účinnejšou metódou chudnutia ako tradičné nízkokalorické diéty.
- Prečo vás pôst pripraví o tuk, ale nie o svalovú hmotu.
- Prečo je dodržiavanie pôstu vlastne jednoduchšie ako klasické diéty a ako pracovať s pocitom hladu.
- Aké sú druhy pôstov a že si môžete zvoliť pôstny režim na mieru.
- Že aj niekoľkohodinové vynechanie jedla môže slúžiť ako účinný pôst.
- Aké (prekvapivo chutné!) zdroje výživy si môžete pri pôste dopriať.
- Ako pôst správne prerušiť a kto by ho vôbec nemal držať.
V závere knihy ponúka prehľad niekoľkých základných pôstnych režimov vrátane vzorových jedálničkov a receptov na pokrmy, ktoré môžete počas prerušovaného pôstu využiť.
Názov pôvodnej knihy: The Complete Guide to fasting: Heal Your Body Through Intermittent, Alternate-Day, and Extended fasting
Prekladateľ: Lenka Marie Čapková
Edícia: Fit& Food
Počet stránok: 324
Počet ilustrácií: 93
Väzba: mäkká
Farebnosť: farebná
ISBN: 978-80-7555-062-0
Formát:1 70 × 220 mm
Vyšlo: 5. 11. 2018
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.