Čierne čaje
Na celom svete je čaj po vode druhým najkonzumovanejším nápojom. Všetky rôzne druhy čaju pochádzajú z rovnakej rastliny – Camellia Sinesis. Rôzne spôsoby, ktorými sa rastlina žne a spracováva, produkujú rôzne druhy čaju, jedným z nich je čierny čaj.
Zrejúci čaj Pu Ehr patrí bezpochyby k najznámejším čínskym čajom. Pomenovaný nebol podľa miesta svojho pôvodu, ale podľa mesta Pu-er v provincii Yunnan. Predvolenou surovinou pre vznik shu (tmavého) alebo sheng (zeleného, zrejúceho) puerhu je Maocha – zavädnuté lístky, v ktorých je zastavená prebiehajúca oxidácia, a ktoré sú následne zvinované, sušené a triedené na základe kvality do niekoľkých skupín.
V prípade tvorby sheng Pu Erhu je Maocha naparená a zlisovaná do požadovaného tvaru a ďalej sa necháva za vhodných podmienok zrieť. Shu Pu Erh vznikol z dôvodu snahy napodobniť už zrelé sheng Pu Ehry a lístky tu prechádzajú procesom umelo riadenej fermentácie zvaným Wu Dui. Doba tohto procesu sa pohybuje od 1 do 3 mesiacov. Nakoniec sú lístky navážené, preparené a zlisované. Najčastejšie je Pu Erh lisovaný do tvaru koláčov, hniezd alebo tehál, možno ho kúpiť aj ako sypaný čaj.