BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml Španielsky extra panenský olivový olej s najvyšším obsahom polyfenolov // * Certifikát EC-ECO-001-AN

Kód: 46766
BIO VEGAN Bez laktózy Bez lepku
Značka: BrainMax Pure
€13,80
Skladom (>5 ks)

Za studena lisovaný panenský olivový olej vyrobený v biodynamickom poľnohospodárstve zo zrelých olív odrody Picual v Španielsku . Olej z odrody Picual je vďaka vysokému obsahu antioxidantov najstabilnejším olivovým olejom a je vysoko odolný proti žltnutiu. Svoje vlastnosti si zachováva dvakrát až trikrát dlhšie ako u iných odrôd. Jeho pikantnosť značí vysoký obsah polyfenolov (778 mg/1 l) a tie sú tiež prirodzeným ukazovateľom najvyššej kvality a vplyvu na zdravie. Je vhodný na každodenné použitie pre teplú aj studenú kuchyňu, pretože má vysoký dymový bod (210°C). Užijete ho pri grilovaní, do marinád, omáčok, dipov, šalátov, polievok , ale aj na restovanie alebo vyprážanie. Olej je aromatický a ľahko pikantný.

 

Upozornenie: Ak je vysoko kvalitný olivový olej vystavený chladu, má tendenciu vytvárať v sebe kvapôčky tuku, ktoré sú viditeľné voľným okom cez pohár. Pokiaľ olej pri vystavení chladu stužuje a získava mliečny alebo zakalený vzhľad, je to známka kvality toho, že sa vám do rúk dostal vysoko kvalitný olej.

Detailné informácie

Odborné poradenstvo
Odborné poradenstvo
Sme skúsení. Radi poradíme!
Testujeme, čo predávame
Testujeme, čo predávame
Overujeme vysokú kvalitu produktov.
Rýchla expedícia
Rýchla expedícia
Produkty máme skutočne na sklade.
Doprava zadarmo
Doprava zadarmo
Pri nákupe nad 60 eur.

Podrobný popis

Olej odrúdy Picual - najvyššie množstvo kyseliny olejovej

Olivový olej z olív Picual najvyššie množstvo kyseliny olejovej zo všetkých odrôd (78-79% kyseliny olejovej) . Kyselina olejová patrí do skupiny omega 9 nenasýtených mastných kyselín a má celý rad pozitívnych prínosov na náš organizmus. Predovšetkým podporuje srdcovo-cievny systém , má silné antioxidačné vlastnosti, reguluje hladinu krvného cukru a je tiež dôležitá pre integritu bunkových membrán.

  • Nepostrádateľná surovina talianskych a gréckych pokrmov.
  • Základná surovina cestovín, risota alebo pesta.
  • Vhodný na prípravu ako studených, tak teplých pokrmov.
  • Vhodný na restovanie.
  • Vynikajúci do dresingov a marinád.
olivový olej picual detail
picual olivy veľka

Najvyšší obsah polyfenolov - 77,8 mg / 100 ml

Pre olej z olív odrody Picual je typická jemne štipľavá chuť , čo je práca obsiahnutých polyfenolov. Polyfenoly sú zlúčeniny, presnejšie povedané druh antioxidantov, ktoré okrem toho, že pôsobia ako prírodný konzervant, ale aj iné prínosy pre naše zdravie . Práve množstvo polyfenolov sa odráža na chuti olivového oleja. Čím viac je olej štipľavý, tým viac polyfenolov obsahuje a tým má aj väčší vplyv na naše zdravie. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg/100 ml. Okrem obsahu polyfenolov je jeho vysoká kvalita tohto oleja cenená aj pre svoj obsah vitamínu E. Vitamín E prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym poškodením. Výsledky testovania Picual

Dôležitá je čerstvosť olivového oleja

Množstvo polyfenolov obsiahnutých v olivovom oleji sa vyznačuje jeho pikantnou chuťou . Čím viac je pikantné, tým väčšie množstvo polyfenolov obsahuje olej . Polyfenoly sú pomerne nestabilné molekuly a preto je dôležité, aby bol olej vždy čerstvý. Dlhé skladovanie mu nesvedčí, rovnako ako vysoké teploty. Naše oleje odoberáme po menšom množstve, aby bol vždy čerstvý.

čerstvosť olivový olej
Cievy olivový olej

Lipidy a ich vplyv na kardiovaskulárny systém

Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi . Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi .

Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce

Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjemu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov , vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú riekové nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému .

recka kuchyňa
kyslosť olivový olej final2

Kyslosť menej ako 0,15% - jeden z ukazovateľov kvality

Pre získanie čo najkvalitnejšieho oleja je dôležitý aj čas, ktorý je medzi zberom a samotným lisovaním olív . Časové rozmedzie je u tohto oleja menšie ako tri hodiny , aby sa zabránilo oxidácii . Nespochybniteľným znakom vynikajúcej kvality je nízka kyslosť . Extra panenský olivový olej Picual má jednu z najnižších úrovní kyslosti na trhu: vždy pod 0,15% a pri niektorých šaržiach dosahuje dokonca 0,08% kyslosti .

Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality

Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 20ºC , čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností . Na optimálne zachovanie všetkých jeho vlastností ho odporúčame skladovať mimo dosahu svetla a najlepšie na chladných miestach. Aj deálna teplota skladovania je 18ºC .

olivový olej extrakcia pod 20 stupňov

BIO olivový olej a certifikáty organického pestovania

Ekologické poľnohospodárstvo je spôsob pestovania, ktorý nepoužíva chemické látky syntetického pôvodu, geneticky modifikované alebo deriváty. Okrem BIO európskej certifikácie má olej aj certifikáciu CAAE . Táto certifikácia zaručuje:

  • Rešpektovanie prírodných cyklov.
  • Zachovanie biodiverzity oblasti.
  • Produkcia bez použitia syntetických chemikálií alebo geneticky modifikovaných organizmov (GMO).

Ďalšia certifikácia

  • USDA (USA, súlad s NOP). Prvý španielsky olivový olej, ktorý získal certifikát USDA. Od roku 2003.
  • JAS (Japonský ekologický štandard). Od roku 2004.
  • Čínsky ekologický certifikát (GB 19630). Prvý španielsky olivový olej, ktorý tento certifikát získal. Od roku 2011.
certifikácia olivový olej

Výživové hodnoty na 100 ml

Energetická hodnota 3448 kJ/ 824 kcal
Tuky 91,6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 13,7 g
- z toho polynasýtené tuky 9,2 g
- z toho mononenasýtené tuky 68,7 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g

ES-ECO-001-AN certifikát

Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ.

Nákupom podporíte aj české lesy #stromzaobjednávku!

Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Picual*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strane.

Krajina pôvodu: Španielsko

Distribútor: Votamax sro, Hladnovská 83/93, Ostrava

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.

Hmotnosť: 500 ml

Dodatočné parametre

Kategória: BrainMax®
Forma: Tekutá
Typ: Olej
Určenie: Vegan, BIO
Veľkosť balenia: 500 ml
Výrobca: BrainMax Pure

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: