BrainMax Women Beauty Protein, proteín pre ženy s kolagénom, keratínom a vitamínmi, 1000 g Natívny srvátkový proteín najvyššej kvality s prémiovým kolagénom Naticol® a ďalšími zložkami, 28 dávok, doplnok stravy
Kód: 62613/PANSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Komplexný proteín na podporu ženskej krásy
Zmes prírodných zložiek je špeciálne formulovaná na podporu zdravia a krásy žien. Obsahuje patentovaný rybí kolagén Naticol® , ktorý sa vyznačuje vynikajúcou vstrebateľnosťou a je známy svojou schopnosťou hydratovať a rozžarovať pokožku, vlasy a nechty, čo je navyše vedecky podložené niekoľkými štúdiami . 1,3,4 Dôležitú úlohu hrá tiež keratín , ktorý je nevyhnutný pre udržanie zdravých, silných vlasov a spolu s biotínom , ktorý podporuje mladistvý vzhľad pleti , táto kombinácia efektívne podporuje ženskú krásu. Podporuje produkciu vlastného kolagénu v tele. Komplex tiež prispieva k minimalizácii a vzniku vrások . BrainMax Women Beauty Protein je tou najlepšou voľbou pre modernú ženu, ktorá chce vyzerať a cítiť sa skvele.
3v1 riešenie pre ženskú krásu a zdravie
Vďaka starostlivo vybranému zloženiu už nemusíte kupovať samostatne proteín, kolagén a riešiť suplementáciu keratínu a biotínu - Všetko je zahrnuté v efektívnych dávkach, podloženými štúdiami. S naším Women Beauty Proteinom získate všetko potrebné pre vašu krásu a zdravie v jednom, za menej ako polovičnú cenu. Jedinečný produkt kombinuje výhody kľúčových zložiek do jednej efektívnej , poskytujúcej komplexnú starostlivosť, ktorá je ideálna pre každodenné použitie. Navrhnutý špeciálne pre potreby ženského tela, podporuje zdravie pokožky, posilnenie vlasov a spevnenie nechtov, zatiaľ čo súčasne napomáha udržovať svalovú silu, celkovú vitalitu a redukciu telesného tuku. Vďaka tomuto vzniká prírodné riešenie krásy, ktoré pri pravidelnom užívaní spolu s BrainMax Beauty Bomb prináša dlhodobejšie výsledky ako oveľa drahšie invazívne procedúry.
V čom je lepšie Naticol ® ako bežné kolagény?
Existujú niekoľko štúdií zaoberajúcich sa rybím kolagénom Naticol® a jeho účinky. Jedna štúdia zverejnená v "Juniper Online Journal of Case Studies" zistila, že aj nízka dávka 2,5 g rybieho kolagénu Naticol® môže výrazne znížiť známky starnutia pleti u zrelých žien. Táto štúdia sa zamerala na vrásky, jemné linky a suchosť kože. Ukázalo sa, že Naticol® môže mať pozitívny vplyv na udržiavanie tónu, pružnosti a hydratácie kože , čo je dôležité najmä pri starnúcej pleti, kde sa syntéza kolagénu znižuje každý rok po 25. roku veku. Ďalšia k linická štúdia ukázala, že pravidelné užívanie iba 2,5 g Naticolu® denne po dobu 12 týždňov zlepšuje elasticitu pokožky a viditeľne znižuje výskyt vrások. Už po 8 týždňoch užívania si môžete všimnúť nielen hladšiu a pružnejšiu pleť, ale aj jej žiarivosť. Ďalšia dvojito zaslepená a placebom kontrolovaná štúdia sa zamerala na 95 zdravých žien vo veku priemerne 56 rokov. Počas 12 týždňov pravidelne užívali 2,5 g peptidov rybieho kolagénu Naticol®. V 12. týždni štúdie bolo zaznamenaných, že viac ako 70 % žien, ktorí užívali 2,5 gramov Naticolu® denne postrehli zlepšenie svojich vrások. Navyše u približne 60 % týchto žien došlo k výraznému zlepšeniu vrások okolo úst. V 12. týždni užívania 2,5 gramov Naticolu® denne bolo zaznamenané výrazné spevnenie kože na vonkajšej strane predlaktia. Oproti tomu v skupine, ktorá užívala placebo, neboli zaznamenané žiadne podstatné zmeny v priebehu štúdie. V každej dávke je 3 g rybieho kolagénu .
- Vedecky preukázaný účinok.
- Už 2,5 g pomáha výrazne znížiť známky starnutia pleti .
- Viditeľne znižuje výskyt vrások.
- Pomáha pleť rozžiariť a vyhladiť.
- Obsahuje viac ako 99% čistých bielkovín .
Keratín pre zdravé vlasy a nechty
Keratín je základný stavebný proteín, ktorý zohráva kľúčovú úlohu v zdraví vlasov žien. Jeho štruktúra poskytuje vlasom pevnosť a pružnosť , čo je zásadné pre ich odolnosť voči poškodeniu . Keď sú vlasy bohaté na keratín, sú silnejšie, menej náchylné na lámanie a štiepenie končekov . Keratín tiež pomáha udržať hladký povrch vlasovej kutikuly, čo zabraňuje ich strapateniu a uľahčuje rozčesávanie. Tento hladký povrch taktiež odráža viac svetla, čo vlasom dodáva prirodzený lesk.
Výhody užívania keratínu vnútorne:
- Keratín je absorbovaný do krvného riečišťa a distribuovaný do všetkých častí tela, vrátane vlasov a nechtov.
- Výsledky sú dlhodobejšie.
- Komplexnejšie pôsobenie na vlasy, nechty aj pokožku.
- Vyživuje vlasy zvnútra.
Hovädzí grass-fed kolagén pre priaznivé účinky na pleť
Jedna systematická recenzia a meta-analýza 26 randomizovaných kontrolovaných skúšok s 1721 pacientmi posúdila účinky doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na hydratáciu a pružnosť pokožky. Táto štúdia potvrdzuje, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na hydratáciu a pružnosť pokožky, čím prispieva k zníženiu známok starnutia pleti. Ďalšie štúdie s účinkami doplňovania hydrolyzovaného kolagénu na starnutie pokožky. Táto analýza ukázala, že užívanie hydrolyzovaného kolagénu po dobu 90 dní je účinné v redukcii starnutia pokožky , pretože znižuje vrásky a zlepšuje pružnosť a hydratáciu pokožky. Štúdia potvrdila významné zlepšenie v hydratácii a pružnosti pokožky v porovnaní s placebom. Tieto zistenia ukazujú, že hydrolyzovaný kolagén môže mať prospešné účinky na zdravie a vzhľad pokožky. 6 V každej dávke je 5,1 g hovädzieho grass-fed kolagénu.
Môže biotín pomôcť s rastom vlasov?
Kombinácia biotínu a keratínu môže poskytnúť komplexnú starostlivosť o vlasy, kožu a nechty. Biotín je kľúčový vitamín pre udržanie zdravia vlasov, kože a nechtov . V roku 2017 to potvrdila aj štúdia, kde bol biotín podávaný ľuďom, ktorí mali patologické problémy s rastom vlasov a kvalitou nechtov. Štúdia potvrdila, že u týchto osôb došlo k zlepšeniu po podaní biotínu. 1
Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv
Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu . Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10 ° C) , pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný , dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín, najmä proanabolického leucínu.
Vedecky dokázané: Vysoký príjem bielkovín podporuje redukciu hmotnosti!
Výskumy s dôrazom na vysoký príjem bielkovín preukázali ich vplyv na zníženie hmotnosti a tuku 3 . Hneď niekoľko štúdií zistilo, že zvýšenie príjmu bielkovín podporuje chudnutie. Bola vykonaná šesťmesačná štúdia 4 , ktorá zahŕňala 15 mužov a 50 žien s nadváhou alebo obezitou. Skupina s vysokým príjmom bielkovín stratila v priemere o 43 % viac tuku ako skupina s vysokým príjmom sacharidov. Ďalšia štúdia publikovaná v časopise Nutrients zistila, že strava s vysokým obsahom bielkovín je lepšia pre zníženie tuku ako strava s nízkym glykemickým indexom. Štúdie tiež ukazujú, že bielkoviny môžu pomôcť stabilizovať hladinu krvného cukru , čím znižujú chuť do jedla a hladu, ktoré môžu viesť k záchvatovitému prejedaniu. 5 Je to tým, že bielkoviny telo trávia dlhšie, čo pomáha udržiavať pocit sýtosti po dlhšiu dobu. Tým sa aj znižujú pocity, ktoré nás môžu doviesť k konzumácii nezdravých potravín, čo spôsobuje náhle zvýšenie hladiny krvného cukru.
Čo je to termický efekt a prečo sú dôležité bielkoviny pri chudnutí?
Bielkoviny majú vysokú termickú hodnotu. To znamená, že telo na ich trávenie musí vynaložiť väčšie množstvo energie. A vyšší výdaj energie = rýchlejšie chudnutie. Pri konkrétnom príklade: ak by ste zjedli hovädzí steak, ktorý má 250 kalórií , môžete očakávať, že vaše telo spáli približne 50 až 75 kalórií len na jeho trávenie. To je však iba hrubý odhad a skutočné množstvo spálených kalórií sa môže líšiť v závislosti od rôznych faktorov, vrátane vášho individuálneho metabolizmu. Štúdie preukázali , že vyšší príjem bielkovín zvyšuje termogénny efekt (ich trávenie vyžaduje viac energie) a tiež zvyšuje pocit sýtosti. To má za následok zníženie telesnej hmotnosti a tuku . Navyše sú bielkoviny viac sýtiace ako tuky alebo sacharidy, čo vedie k celkovo menšiemu príjmu kalórií . 1,2
Udržateľnosť a dobré podmienky pre zvieratá
Nie je nám ľahostajné životné prostredie a preto trváme na dobrých životných podmienkach pre zvieratá . Pre rybí kolagén Naticol® sú kvôli ochrane morského ekosystému sú používané ryby ako chované, tak voľne žijúce. Navyše sú ryby vyberané z rôznych zemepisných oblastí, čo obmedzuje vplyv na jednotlivé rybolovné oblasti. Rad Naticol® je k dispozícii s certifikáciou Friend of the Sea® , čo je prestížna značka udržateľnosti. Čo sa týka grass-fed hovädzieho kolagénu a mlieka na výrobu proteínu, je získavané z dobytka, chovaného na voľných pastvinách. Toto etické správanie zvierat zaisťuje, že dobytok žije v prirodzených podmienkach a stravuje sa trávou. Táto metóda chovu nielenže podporuje zdravie a pohodu zvierat , ale tiež zaisťuje vyššiu kvalitu.
Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínom
Natívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr av poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom sa filtráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami . Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín ( 7 g BCAA na dávku ) a telu prospešných látok ( laktoferín , imunoglobulín ). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele.
Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátky
Jeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz , zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha procesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10 ° C) . Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín.
Miesto umelých sladidiel - inulín
Častým problémom nielen pri proteíne, ale iných doplnkov stravy je chuť. Tá býva často doháňaná sukralózou. Umelým sladidlom, ktoré má negatívny vplyv na naše zdravie. Hoci sa sukralóza vyrába z cukru, nejedná sa o prírodný produkt. Sukralóza sa vyrába viacstupňovým patentovaným chemickým procesom. 7
Štúdia z roku 2020 výskumníkov z Yale Cell Metabolism zistila, že konzumácia nápojov sladených sukralózou počas 10 dní znižuje citlivosť na inzulín u zdravých osôb. Autori štúdie tiež poznamenali, že obzvlášť znepokojujúce je aj to, že metabolické zmeny nasledovali po veľmi krátkom čase. 7
- Zvyšuje riziko inzulínovej rezistencie a cukrovky II. typu.
- Zvyšuje riziko zažívacích problémov.
- Mení zdravie čriev a poškodzuje GI trakt.
- Zabíja zdraviu prospešné probiotické baktérie v našich črevách.
- Pri zahrievaní vytvára toxické zlúčeniny.
- Môže viesť k nárastu hmotnosti.
Dávkovanie
Rozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka . S ohľadom na denný príjem bielkovín užívajte 1-3 dávky denne. Svoje využitie nájde nielen po tréningu, ale aj pri príprave raňajkovej kaše, smoothie, alebo pokojne aj pri pečení na obohatenie klasických buchiet a dezertov o cenné bielkoviny.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.