BrainMax Pure Spelt Flour, Špaldová múka BIO, 1 kg *cz-bio-001 certifikát
Kód: 99194Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Brainmax Pure Špaldová múka v BIO kvalite
Špaldová múka je zdravší variant klasickej múky. Možno ju použiť ako bežnú múku na pečenie alebo zahusťovanie polievok a omáčok. Zároveň si tým zachováva obsah vitamínov, minerálov, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná sa o druh pšenice, ktorá je lepšie stráviteľná. Živiny, ktoré si špalda zachováva sú najmä z radu minerálov ako je železo, horčík a mangán. Z vitamínov poskytuje špalda hlavne vitamín E. Ďalej má múka vysoký obsah vlákniny, to je ďalšia z výhod špaldovej múky, ktorá prirodzene podporuje trávenie.
Špaldová múka na seba dobre viaže vodu, takže pravdepodobne použijete menšie množstvo tekutých prísad. Zo špaldovej múky možno piecť chleba, sladké dezerty a alebo použiť na zahustenie omáčok či polievok.
Viac informácií o špaldovej múke sa dočítate v našom článku na blogu.
Prednosti Brainmax Pure špaldovej múky:
- Skvelá alternatíva k bežnej múke
- Plná vitamínov a minerálov
- Ľahšia štruktúra = výsledky pečenia sú nadýchanejšie a mäkšie
- Ľahko stráviteľná
- BIO, RAW, Vegan
- Krajina pôvodu: Holandsko
Možnosti použitia špaldovej múky
- Vhodná k zahusteniu polievok i omáčok.
- Ideálna na prípravu dezertov ako sú koláče alebo buchty.
- Výborná na pečenie chleba a iného pečiva.
Populárne recepty zo špaldovej múky
Avokádovo-špaldové brownies
Zloženie:
- 150 g špaldovej múky
- 3 vajcia
- 170 g bieleho jogurtu
- 1 avokádo
- 5 lyžíc medu
- 50 ml vody
- 30 g holandského kakaa
- Kokosový olej na vymastenie formy
Postup:
Najskôr vyšľaháme avokádo s vajcami a jogurtom a potom pridáme ostatné ingrediencie a vyšľaháme do hladka. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme cca 30 minút na 170°C.
Špaldový chlieb
Zloženie:
- 3 hrnčeky špaldovej múky
- 1 lyžička sušeného droždia
- 1 lyžička himalájskej soli
- 1 lyžička rasce
- 2 hrnčeky vlažnej vody
Postup:
Najskôr zmiešame všetky sypké ingrediencie a potom pomaly prilievame vodu. Pripravené cesto potom necháme kysnúť (ideálne cez noc). Potom preložíme do zapekacej misy, môžeme posypať tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami a pečieme asi 30 minút na 250°C. Po 30 minútach znížime tepotu na 220°C a pečieme ďalších 30 minút.
Špaldové hrčky
Zloženie:
- 160 g špaldovej múky
- 170 g cottage
- 1 vajce
- 2,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- Soľ
- Hrsť tekvicových semienok
Postup:
Najprv si vymiešame špaldovú múku spolu s cottage syrom, vajíčkom a práškom do pečiva. Osolíme a vmiešame tekvicové semienka. Z odležaného cesta tvarujeme menšie hrčky a vyskladáme na papierom vyložený plech. Vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme 35 minút.
Prednosti Brainmax Pure špaldovej múky
Vysoký obsah vitamínov a minerálov
Špaldová múka si zachováva minerály horčík, železo, mangán a vitamíny E.
Zdroj vlákniny
Keďže špaldová múka neprešla žiadnym typom šľachtenia, prirodzene si zachováva veľké množstvo vlákniny.
Vhodná na pečenie
Špaldová múka je vhodná ako na pečenie koláčov tak i klasického pečiva. Možno ju použiť rovnako ako bežnú pšeničnú múku.
BIO certifikácia CZ-BIO-001
Naša špaldová múka má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva mimo EÚ.
Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednavku!
Zloženie: 100% BIO špaldová múka
Pôvod: Holandsko
Distribútor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: V suchu, v uzavretom obale.
Hmotnosť: 1 Kg
Dodatočné parametre
Kategória: | BrainMax Pure |
---|---|
Forma: | Prášok |
Typ: | Múka |
Určenie: | Vegan, BIO |
Veľkosť balenia: | 1000 g |
Výrobca: | BrainMax Pure |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.